Tannkjøttsykdom

Vi undersøker, instruerer og hjelper ved alle typer tannkjøttsykdommer…

Tannkjøttsykdom er en vanlig tilstand, skyldes oftest dårlig tannhygiene og gir lite plager i begynnelsen. Tannkjøttsykdom kan også skyldes genetikk eller et dårlig tilpasset immunforsvar i munnen.

Tilstanden kan inndeles to grupper; gingivitt og peridontitt. Gingivitt er en mildere form for tannkjøttsykdom som kan gå tilbake med god tannhygiene. Peridontitt innebærer at betennelsen går dypere ned i vevet som medfører tap av støttevev og beinvev rundt tennene. Dette kan gi smerte, ubehag og tyggevansker, og i alvorlige tilfeller føre til at tennene løsner.

Vi kan hjelpe deg med all form for tannkjøttsykdom!

Gingivitt behandles med bedre tannhygiene, pusseteknikk og tanntråd. Når man begynner å bruke tanntråd kan det blø fra tannkjøttet i begynnelsen, men dette bil oftest gå over i løpet av noen dager. Tannstein kan også irritere tannkjøttet og føre til blødning, og bør fjernes hos tannlege.

Peridontitt er en mer alvorlig tilstand og behandles best i tett samarbeid med tannlege, og vil også innebære refusjon på deler av behandlingen fra HELFO.