Tannbleking

Vi tilbyr ulike behandlinger for å bedre misfargede og mørke tenner…

Tannbleking innebærer en dypere rengjøring av tennene, hvor man kjemisk renser det ytterste laget på tennene med et blekemiddel.

Å bleke tennene er i dag relativt vanlig, men i Norge er det kun tannhelsepersonell har lov til å distribuere blekemidler med ønskelig effekt.

Det finnes dessverre flere produkter på markedet som garanterer en blekende effekt, men mange av disse vil ha en skadelig virkning da de tørker ut tennene og gir økt risiko for frakturer.

Den tryggeste og mest effektive behandlingen er den som skjer i samråd med tannlege. Om man bleker tennene uten å være i kontakt med tannlege har man ingen garanti for at virkestoffene ikke er farlige, gir skade på tannkjøttet, ising i tennene eller en sjenerende tannfarge.

Vi bruker et middel som over tid går inn i tennene og drar ut stoffene som skaper misfarging, som gir et langvarig og tilfredsstillende resultat. Vi tilbyr ulike typer tannbleking, og kan i samråd med pasienten finne den best egnede metoden.

Vi tilbyr også mildere tannbleking som er mer skånsom mot ising, men som gir de samme gode resultatene over tid. Under konsultasjon med tannlege vil det avgjøres hvilken behandlingstype som er anbefalt (det må f.eks. tas spesielt hensyn til eksisterende fyllinger/kroner som ikke blekes av blekemidler) og deretter ta et avtrykk av tenne for at tanntekniker kan lage en spesialtilpasset blekeskinne.

Første behandling gjøres på tannlegekontoret for tilstrekkelig veiledning, deretter kan man fortsette behandlingen hjemme.